Субота, 20.04.2024, 02:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 3 » План українсько-російських заходів зі спільного відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка у 2014 роціПлан українсько-російських
12:04
План українсько-російських заходів зі спільного відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка у 2014 роціПлан українсько-російських

 

План українсько-російських заходів зі спільного  відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка у 2014 році

 

 І. Науково-просвітницькі заходи

 

1. Проведення в рамках засідання Спільної українсько-російської комісії істориків спеціальної наукової сесії, присвяченої 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

(Москва; Інститут історії України Національної академії наук України,  Інститут загальної історії Російської академії наук)

 2. Проведення Міжнародної наукової конференції «Творчість Т.Г.Шевченка у контексті європейської культури».

(Москва; Інститут літератури імені Т.Г.Шевченка Національної академії наук України, Інститут світової літератури імені О.М.Горького Російської академії наук)

 3. Проведення спільного засідання Національної академії наук України та Російської академії наук, присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

(Україна і Росія; Національна академія наук України, Російська академія наук)

 4. Проведення ювілейної науково-практичної конференції «Шевченко і Москва».

(Москва; Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут літератури імені Т.Г.Шевченка Національної академії наук України, Національний культурний центр України в Москві, Московський державний університет імені М.В.Ломоносова)

 5. Проведення XIV Міжнародного семінару «Шевченківські читання».

(Санкт-Петербург; Національна парламентська бібліотека України, Національна бібліотека України імені В.І.Вернадського, громадські організації Санкт-Петербурга за сприяння Санкт-Петербурзького державного університету)

 6. Проведення Міжнародної наукової конференції «Т.Г.Шевченко і його час», присвяченої 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

(Санкт-Петербург; Національна академія наук України, Національна парламентська бібліотека України, Національний культурний центр України в Москві, Інститут Російської літератури Російської академії наук (Пушкінський дім), Федеральне агентство з друку та масових комунікацій)

 

7. Підготовка факсимільного видання корпусу слідчо-наглядових документів про Тараса Шевченка.

(Україна і Росія; Національна академія наук України, Національний музей Тараса Шевченка, Державна бюджетна установа «Центральний державний архів міста Москви»)

 

ІІ. Культурно-мистецькі заходи

 

1. Проведення у Національному академічному театрі опери та балету імені Т.Г.Шевченка гала-концерту за участю солістів балету Державного академічного Великого театру Росії та Державного академічного Маріїнського театру.

(Київ; перша половина 2014 року – Міністерство культури України, Міністерство культури  Російської Федерації)

 2. Проведення у Москві гала-концерту за участю оперних солістів України і Росії.

(Москва; друга половина 2014 року – Міністерство культури  України, Міністерство культури  Російської Федерації)

 3. Організація у Москві спільної художньо-історичної виставки, присвяченої життю і творчості Т.Г.Шевченка.

(Москва; Міністерство культури України, Міністерство культури  Російської Федерації, Державний літературний музей)

 4. Проведення традиційного фестивалю «Українська весна у Санкт-Петербурзі» за участю творчих колективів України та Північно-Західного федерального округу Росії.

(Санкт-Петербург; Громадська організація «Діловий клуб «Україна – Санкт-Петербург» за сприяння Адміністрації Санкт-Петербурга у інформаційному забезпеченні проекту)

 5. Організація в Меморіальній майстерні Т.Г.Шевченка в Санкт-Петербурзі виставки із зібрань Федеральної державної бюджетної наукової установи «Науково-дослідний музей Російської академії мистецтв». Проведення оновлення експозиції в Майстерні за можливого сприяння з української сторони.

(Санкт-Петербург; Національний музей Тараса Шевченка, Федеральна державна бюджетна наукова установа «Науково-дослідний музей Російської академії мистецтв»)

 6. Організація конкурсу ілюстрацій до творів Т.Г.Шевченка.

(Москва; Федеральне агентство з друку та масових комунікацій спільно з Російською академією мистецтв, відділенням «Книжкова графіка» Московської Спілки художників)

 7. Організація в Росії виставки копій художніх творів Т.Г.Шевченка з музейних фондів України.

(Москва, Санкт-Петербург; Міністерство культури України, Національний музей Тараса Шевченка за сприяння Міністерства культури Російської Федерації)

 8. Проведення Міжнародного театрального фестивалю за участю театральних колективів РФ «Сцена людства» у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

(Черкаси;Черкаська обласна державна адміністрація)

 9. Виступ ансамблю солістів «Благовість» з творчою програмою «Серце Кобзаря» (музичні твори на вірші Т.Г.Шевченка) та за участю Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки для дорослих підготовка до передачі Бібліотеці української літератури м. Москва книг про Кобзаря та творів лауреатів Національної премії України  ім.Тараса Шевченка.

(Москва; Київська міська державна адміністрація, Міністерство культури Російської Федерації)

 

 

ІІІ. Заходи зі спорудження та збереження об'єктів, пов'язаних з іменем Т.Г.Шевченка

 

            1. Відкриття після реставрації пам’ятника Т.Г.Шевченку в Москві на набережній Москви-ріки поряд з готелем «Україна».

            (Москва, Кутузівський проспект, б. 2/1, будівля 1; Міністерство культури України, Міністерство культури  Російської Федерації)

 2. Відкриття  пам’ятника Т.Г.Шевченку та створення музею Т.Г.Шевченку в Астрахані.

(Астрахань; Мерія Астрахані, Товариство українців Астраханської області)

3. Сприяння діяльності Музею-квартири Тараса Шевченка у Санкт-Петербурзі.

(Санкт-Петербург; Міністерство культури України, Міністерство культури  Російської Федерації, Національний музей Тараса Шевченка, Адміністрація Санкт-Петербурга)

 

 

 

ІV. Висвітлення ювілейних заходів у ЗМІ та публікація

тематичних матеріалів, присвячених життю і творчості Т.Г.Шевченка

 

1. Висвітлення відзначення ювілею Т.Г.Шевченка в українських та російських державних засобах масової інформації.

(Україна і Росія; Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Міністерство зв’язку і масових комунікацій Російської Федерації)

  

2. Сприяння створенню і випуску на телеканалах Національної телекомпанії України і «Росія-Культура» документального фільму про життя і творчість Т.Г.Шевченка.

(Україна і Росія; Державний комітет телебачення і радіомовлення України за участю Національного культурного центру України в Москві, Федеральне агентство з друку та масових комунікацій)

 

 3. Організація в рамках XVII Національної  виставки-ярмарку «Книги Росії» ювілейної книжкової експозиції видань, пов’язаних з Т.Г.Шевченком, та проведення «круглого столу», присвяченого його творчості.

 (Москва; Міністерство зв’язку і масових комунікацій Російської Федерації за участю Національного культурного центру України в Москві)

  

4. Сприяння обміну телевізійними програмами між українськими та російськими телекомпаніями про життя і творчість Т.Г.Шевченка.

 (Україна і Росія; Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Міністерство зв’язку і масових комунікацій Російської Федерації)

 

 

V. Заходи, присвячені 200-річчю

від дня народження Т.Г.Шевченка на регіональному рівні

 

1. Проведення у Кургані спеціального засідання Ради Асамблеї народів Зауралля, присвяченого ювілею Т.Г.Шевченка; літературно-музичного вечора  «Тарас Шевченко у живописі та музиці» за участю Курганської регіональної громадської організації «Центр національної культури українців Зауралля – «Ясен»; організація виставки ілюстрацій до «Кобзаря» Т.Г.Шевченка та робіт художників України з фондів Курганського обласного художнього музею.

(Курган; Уряд Курганської області)

2. Проведення в Тюмені виставки робіт місцевих художників, присвяченої 200-річчю Т.Г.Шевченка.

(Тюмень; Громадська організація українців Тюменської області «Батьківщина» за сприяння Комітету у справах національностей Уряду Тюменської області)

 

3. Проведення на базі Тюменського державного університету Міжнародної конференції «Україна і Сибір: діалог крізь час і простір», присвяченої 200-річчю Т.Г.Шевченка.

(Тюмень; Тюменський державний університет)

 

4. Проведення Ростовською регіональною українською національно-культурною автономією Міжнародного фестивалю українсько-російської дружби «Шевченківська весна» в Ростові-на-Дону.

(Ростов-на-Дону; Уряд Ростовської області)

 

5. Проведення по лінії закладів культури Ростова-на-Дону читацької конференції, літературно-музичних віталень та виставки художніх робіт учнів дитячих шкіл мистецтв.

(Ростов-на-Дону; Уряд Ростовської області)

 

 

VI. Заплановані Україною міжнародні заходи,

присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, у яких пропонується взяти участь російській стороні

 

 

1. Проведення Міжнародного Шевченківського літературно-художнього свята «В сім’ї вольній новій».

(Київ; Міністерство культури України)

 2. Проведення Шевченківського міжнародного літературного конгресу.

(Київ; Міністерство культури України)

 3. Проведення Міжнародного фестивалю хорового співу.

(Канів, Черкаська область; Міністерство культури України)

 4. Організація Міжнародного гуманітарного проекту «Шевченківські читання».

(Київ; Міністерство культури України)

 5. Проведення Міжнародної Шевченківської конференції.

(Київ; Міністерство культури України)

 Підписано в м. Москва 17 грудня 2013 року в двох примірниках,  українською та російською мовами.

 

Президент України                   Президент Російської Федерації                                       

         В.Ф.Янукович                  В.В.Путін                                                  

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 446 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz