Четвер, 25.04.2024, 12:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2015 » Березень » 1 » 10 порад для створення успішної презентації
17:42
10 порад для створення успішної презентації

Як створити блискучу презентацію: 10 простих порад

1. СИЛА В ПРАВДІ

Найшвидший шлях до встановлення довірчих відносин з аудиторією - це правдиве оповідання. Найшвидший спосіб втратити аудиторію - вішати їй локшину на вуха. Пам'ятайте про це, готуючи свій виступ.

2. ВСЕ ПРЕЗЕНТАЦІЇ складається з 3-х ЕЛЕМЕНТІВ

- Ідея або правило, яким ділиться автор презентації.
- Спікер, якому є чим поділитися.
- Аудиторія - люди, з якими автор ділиться своїми думками.

Коли ви створюєте презентацію, завжди запитуйте себе:
- Якби у мене була можливість сказати все, що я хочу, що я дійсно хотів би сказати?
- Що являють собою люди, що знаходяться по інший бік моєї ідеї? Що їх хвилює і надихає? У чому їх справжні потреби?

3. ХОРОША ПРЕЗЕНТАЦІЯ - ЦЕ ЯСНЕ Розповідь

Хороша презентація не нескінченна. Вона не заплутує. У ній немає випадковостей. Ясна оповідання - кращий захист проти замішання. Воно дозволяє «приручити» складність, зазвичай притаманну поданням своїх ідей іншим людям. Сто відсотків усіх презентацій може бути створено на основі всього чотирьох типів оповідань:

Кожен тип розповіді відрізняється від інших, проте у всіх них є дві спільні риси:
- Вони мають початок і кінець. Причина невдач безлічі презентацій в тому, що вони нікуди не ведуть. Хороші презентації завжди мають напрямок.
- Кінцева точка завжди знаходиться вище початкової. Ще одна причина невдач при презентаціях - вони не стимулюють жодних змін. Хороші презентації завжди спрямовані вгору.

4. на чому тримається ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Всі типи оповіді мають кілька загальних компонентів. У оповіді є стрижень, направляючий презентацію вперед, і підтримують історії, які збагачують її деталями і фарбами.

Це форма вашого оповідання: ви починаєте з головної ідеї, створюєте стрижень основної розповіді, нанизуєте на цей стрижень деталі, а потім завершуєте роботу останнім, фінальним поворотом.

5. ОДИН СЛАЙД - ОДНА ІДЕЯ

Ідеальний слайд містить заголовок, картинку, короткий текст і нічого більше. Будь-який інший слайд - це поганий слайд. Якщо ідея занадто складна, щоб пояснити її на одному слайді - використовуйте декілька.

6. ВИКОРИСТАЙТЕ КАРТИНКИ

У нашому мозку значно більше ділянок, призначених для сприйняття і переробки візуальних образів, ніж для будь-якої іншої функції, включаючи мову.
Щоб проілюструвати будь-яку історію, досить шести картинок. Додавши трохи деталей, можна використовувати ці шість картинок, щоб показати все що завгодно.

7. репетирує, але робити це ПРАВИЛЬНО

Не сидіть в дальньому кутку кімнати, гортаючи слайди і бурмочучи під ніс: «Тут я поговорю про технології, а тут трохи побалакаю про всяку нісенітницю ...». Ви ж не будете вимовляти всі ці слова під час презентації, тому не варто розслаблятися і говорити все це під час практики.

Репетиція - найскладніша частина всієї вашої презентації, навіть складніша, ніж сам виступ. Тому репетируйте, як мінімум, двічі. Вдруге ви будете достатньо розслаблені, щоб побачити і почути свою презентацію такою, якою її сприйме аудиторія.

8. ПОЗБУДЬТЕСЯ ВІД заминок

Найважливіша частина будь-якої презентації - перші дві хвилини. Саме в цей час аудиторія розуміє, хто ви такий і чи варто вас слухати, а ви можете використовувати його як трамплін для подальшого стрибка.

Тому потрібно виключити з перших кількох хвилин презентації все, що її уповільнює. Кращий спосіб почати - історія. Підготуйте таку, яку легко розповідати і яка здатна вас розслабити. Все, що змушує посміхнутися вас, змусить посміхнутися і аудиторію.

9. Не поспішайте і ЗНАЙДІТЬ СВІЙ СТИЛЬ

Час на сцені тече по-іншому, вам необхідно уповільнювати його. Те, що здається вам природним темпом, представляється аудиторії шаленою гонкою. Ви повинні завжди нагадувати собі про це (головне - говорити не більше, а, навпаки, менше і повільніше).

Деякі з нас виглядають кумедними. Інші - серйозними. Хтось схильний робити все швидко. Деякі скромні і тихі. Чим ближче ви будете до свого істинного стану, тим більше видатної стане ваша презентація. Однак поки ви не побуваєте на сцені кілька разів, вам буде складно зрозуміти, в чому полягає ваше справжнє стан. Всього після декількох спроб допоможуть вам виявити власний стиль.

10. І останнє - ніколи не забувайте, що у вас завжди є трохи магії

Людині властиво бути цікавим, ми все заточені на бажання вчитися. І ваше завдання як виступаючого - створювати для аудиторії моменти відкриттів так часто, як тільки зможете. Змінюючи темп, зберігаючи візуальний ряд, виключаючи відволікаючі фактори, справляючись з розгубленістю і не відступаючи від свого оповідання, ви перетворюєте свою презентацію в якусь подобу чарівництва.

- З нової книги Дена Роема "Говоримо і показуємо" (http://www.mann-ivanov-ferber.ru/books/govori_i_pokazyvaj/)

Категорія: Методична скарбничка | Переглядів: 728 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz