Субота, 20.04.2024, 12:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2015 » Липень » 3 » Встановлено, чому підліткам важко вчитися
15:26
Встановлено, чому підліткам важко вчитися

 

 

 

 

 

 

 

 

Встановлено, чому підліткам важко вчитися

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед молодших дітей набагато більше відмінників, а старшим, щоб підкорити нові вершини знань, доводиться прикладати набагато більше зусиль, внаслідок чого вони частіше отримують нижчі оцінки.

Аналізуючи успішність школярів, вчені прийшли до висновку, що учням початкових класів навчання дається значно легше ніж старшокласникам.

Тривалий час вважалося, що причина цієї закономірності криється в різких психологічних змінах, що їх зазнають учні в перехідному віці. Щоб розвіяти всі міфи дослідники з університету Нью-Йорка вирішили розібратися, чи має така думка під собою об'єктивне фізіологічне підґрунтя.

У ході роботи науковці вивчали діяльність гіпокампу – ділянки головного мозку, що відповідає за пам'ять та довготривале зберігання інформації на лабораторних мишах. По результатах експериментів, було встановлено, що рецептори, які задіяні у процесах інтенсивного запам'ятовування, найбільш активні у дорослих гризунів, а також у малюків.

Натомість, у мишей, що досягли періоду статевого дозрівання, інтенсивність процесів запам’ятовування значно знижувалася. Крім того, було з’ясовано, що гормони, які викидаються в кров при стресі - стероїди - сприяють відновленню процесів запам’ятовування в особин перехідного віку. Разом з тим, на дорослих тварин вони мають протилежний ефект. Дехто купує стероїди отсюда, інші ж стараються уникати харчових добавок для підтримання здоров'я правильним раціоном харчування.

Врахувавши ці відкриття, дослідники зробили висновок, що стероїди здатні підвищити розумові здібності, але тільки у підлітків.

Джерело: Погляд
Категорія: Виховна робота | Переглядів: 504 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz