Понеділок, 13.05.2024, 22:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 3 » Держава забезпечить фінансування середньої освіти
15:32
Держава забезпечить фінансування середньої освіти

 

 

 

 

 

 

 

Держава забезпечить фінансування середньої освіти

Законопроект "Про освіту" зберігає норму про державну гарантію щодо фінансування повної загальної середньої освіти. На цьому наголосила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу у Будинку уряду, коментуючи норми нового законопроекту.

"Повна загальна середня освіта залишається обов’язковою, держава забезпечує її доступність і безкоштовність для всіх громадян", - наголосила Інна Совсун.

Також, за її словами, законопроектом передбачено норму, що органи місцевого самоврядування, які відповідають за розвиток мережі закладів загальної середньої освіти, мають забезпечити необхідну кількість місць у школах для всіх охочих, які проживають на певній території.

Перший заступник міністра підкреслила важливість врегулювання питання малокомплектних шкіл, особливо сьогодні, коли відбувся перехід до моделі фінансування за освітньою субвенцією.

За її словами, певний район отримуватиме фінансування відповідно до кількості учнів, після цього це кошти розподілятимуться між школами на розсуд місцевої адміністрації. Вона також зауважила, що є малокомплектні школи, де собівартість навчання одного учня може сягати 30-40, а інколи 50 тисяч на грн.

"Окрім того, що такі школи затратні для бюджету, вони не забезпечують якісної освіти", - зазначила Інна Совсун.

За словами першого заступника міністра у законопроекті "Про освіту" передбачено норму, що початкова освіта повинна здобуватися якомога ближче до місця проживання дитини. Місцеві органи влади повинні забезпечувати та держава підтримуватиме довезення дітей до місця навчання в базовій школі.

Вона зазначила, що в деяких випадках дітей забезпечуватимуть гуртожитками, для того щоб вони могли отримати повну загальну середню освіту.

Як повідомила Інна Совсун, в законопроекті передбачено можливість збереження школи за бажанням місцевої громади. В такому випадку, фінансування зі шкільної субвенції направлятимуться на оплату праці вчителів, а всю матеріальну підтримку – харчування, прибирання, оплати комунальних послуг, здійснюватиме орган місцевого самоврядування чи громадська організація.

Як відомо, Міністерством освіти і науки наприкінці травня було презентовано новий законопроект "Про освіту", який у разі його прийняття може змінити систему освіти, розподіл повноважень між органами управління освітою різних рівнів, принципи, на яких базується державна освітня політика, і управління закладами освіти.

Категорія: Події | Переглядів: 384 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz