П`ятниця, 29.03.2024, 02:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 3 » Героям бою під Крутами присвячено…
21:54
Героям бою під Крутами присвячено…

Героям бою під Крутами присвячено…

Битва під Крутами увійшла в історію як приклад неймовірної сили духу українців, зокрема, української молоді. Юні патріоти зупинили чотиритисячну більшовицьку армію, що намагалася захопити столицю України. Погано озброєні і без особливих військових навичок, вони довели, що свою державність українці готові захищати будь-якою ціною.

29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.

Саме цій даті були присвячені заходи, що пройшли в навчальних закладах Павлоградського району 27-29 січня 2016 року. 

У всіх школах пройшли класні, виховні години, години спілкування, бесіди за темами: «Юні оборонці України», «На Аскольдовій могилі поховали їх…», «Пам’ятай про Крути», «Подвиг волі та нескореності», «Крути: найбільше важить слово правди», «29 січня – День пам’яті героїв Крут», «Крути: честь і трагедія», «Величний подвиг під Крутами», «Червоніє сніг  на полі…», «Пам’яті тридцяти: бій під Крутами», «Перші «кіборги», «Під Крутами пішли в безсмерті»,  «Нам сурми не грали, коли ми вмирали».

У бібліотеках всіх навчальних закладів оформлені тематичні виставки літератури та періодичних видань «Героїчний подвиг захисників станції Крути в історії України», «Герої боротьби за державну незалежність України», «29 січня – День пам’яті героїв Крут», «Волі народної дзвін»,  «Ніколи Україні не забути тих юних душ нескорений політ».

У Кочерезькому НВК  проведено конкурс рефератів серед учнів 10-11 класів на тему  «Подвиг героїв Крут», загальношкільна інформаційна лінійка «Героям Крут присвячується» організовано перегляд документального фільму «Генерал Григоренко» та документального серіалу про знаменні дати України «Цей день в історії України». 

Лідери учнівського самоврядування Богуславської ЗШ І-ІІ ст.  підготували та провели у класах інформаційні хвилинки, де розповіли про історичні події, що відбувались у 1918 році під Крутами.

У Межиріцькій ЗШ І-ІІІ ст. №2 проведено усний журнал для старшокласників  «Юні оборонці Батьківщини», вчителем історії    Петуховим Ю.В. організовано  цикл бесід по класах «Бій під Крутами – символ героїзму та відданості Українській державі», а також пройшли змагання з міні-футболу, присвячені  пам’яті героїв Крут.

У В'язівоцькій ЗШ І-ІІІ ст. проведено учнівську конференцію «Їх юних сміливців лиш жменька була…», в Новоруській ЗШ І-ІІ ст. – усний журнал «Бережіть пам'ять про подвиг», а учні Богданівської ЗШ І-ІІ ст. підготували та провели інтелект-шоу «Герої минулого – герої сьогодення»,  

Учні Привовчанської ЗШ І-ІІІ ст. взяли участь у історичній мандрівці з презентацією «Лицарський подвиг юних українців», а також переглянули фільм «Бій під Крутами. Сторінки історії».

 

Сопільник В.Д.    методист Павлоградського районного методичного кабінету 

Категорія: Події | Переглядів: 438 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz