Неділя, 28.04.2024, 04:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 1 » II тур Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами фут
18:56
II тур Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами фут
До 10 лютого 2014 року триватиме II-й тур Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу
 
ПОЛОЖЕННЯ
про обласний тур Всеукраїнського конкурсу
«Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу»
І. Загальні положення
1.1. Це Положення визначає систему організаційної роботи щодо проведення обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу» (далі - конкурс).
1.2. Конкурс проводиться Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України (далі - Міністерство) відповідно до Указів Президента України від 04.07.2005 № 1013 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні», від 30.09.2010 № 926 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» та підпункту 35 пункту 4 Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, затвердженого Указом Президента України від 08.04.2011 № 410.
1.3. Основними завданнями конкурсу є: піднесення ролі вчителя фізичної культури у суспільстві; виявлення та сприяння розвитку ініціативності педагогічних кадрів; створення інформаційного банку даних кращого педагогічного досвіду вчителів фізичної культури; поширення та розповсюдження передового педагогічного досвіду; популяризація засад здорового способу життя; розвиток шкільного футболу як наймасовішого виду рухової активності учнів.
ІІ. Порядок проведення конкурсу
2.1. Конкурс проводиться в двох номінаціях: «Кращий інноваційний урок фізичної культури»; «Кращий урок фізичної культури з елементами футболу».
2.2. Конкурс проводиться в три тури: І тур – січень – лютий: районні (міські) конкурси; ІІ тур – березень – травень: обласні конкурси; ІІІ тур – листопад: всеукраїнський (фінальний).
2.3. На обласному турі конкурсу визначається абсолютний переможець за загальною сумою балів, який приймає участь у всеукраїнському (фінальному) турі. Комплект матеріалів містить: лист-подання загальноосвітнього навчального закладу (додаток 1); зведений протокол за підсумками II туру Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу» (додаток 2); заяву на участь у конкурсі; фотокартку 5 x 6 см; 2 відеоуроки на DVD-носіях; 2 конспекти уроків на паперових та електронних носіях; методичну розробку за темою, над якою працює вчитель та за якою має проводити конкурсні уроки (до 10 аркушів). Відмова від реєстрації учасника конкурсу здійснюється у разі несвоєчасного подання повного комплекту матеріалів у строк. Час проведення уроків визначається напередодні жеребкуванням у присутності конкурсантів.
2.4. Матеріали конкурсантів оцінюються за такими критеріями: актуальність та впровадження досвіду; застосування інновацій; реалізація освітніх, виховних та оздоровчих завдань уроку; раціональна організація проведення уроку; відповідність змісту конспекту завданням уроку.
2.5. Результати проведення всіх етапів конкурсу оформляються протоколами засідання журі, які підписують голова, відповідальний секретар та всі члени журі.
2.6. Організацію та проведення обласного туру Всеукраїнського конкурсу здійснює Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, обласна федерація футболу та Дніпропетровське обласне відділення з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки.
2.7. Конкурс проводиться у роки, що не збігаються з проведенням Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Фізична культура».
2.8. Оприлюднення інформації про результати проведення конкурсу здійснюється Дніпропетровським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти на офіційному веб-сайті, а також у засобах масової інформації.
2.9. Контроль за проведенням конкурсу здійснює департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації в установленному чиним законодавством порядку.
2.10. Громадське спостереження за проведенням конкурсу можуть здійснювати представники учнівського самоврядування, навчальних закладів, засобів масової інформації.
2.11. Суб’єкти громадського спостереження повинні дотримуватися вимог чинного законодавства.
ІІІ. Організаційний комітет конкурсу
3.1. Для організації та проведення обласного туру Всеукраїнського конкурсу створюється організаційний комітет, склад якого затверджується наказом департаменту освіти і науки облдержадміністрації за поданням Інституту.
3.2. До складу організаційного комітету включаються працівники департаменту освіти і науки, інституту, обласної федерації футболу, керівник закладу освіти, на базі якого проводиться обласний тур Всеукраїнського конкурсу, працівники місцевих науково-методичних установ та місцевих органів виконавчої влади (за згодою).
3.3. Члени організаційного комітету: здійснюють організаційну роботу щодо проведення конкурсу; оформлюють документацію щодо проведення конкурсу та підведення підсумків; вносять пропозиції щодо нагородження переможців та лауреатів конкурсу; забезпечують порядок проведення конкурсу; сприяють висвітленню результатів конкурсу в засобах масової інформації; не втручаються в процес оцінювання конкурсних випробувань.
IV. Журі конкурсу
4.1. Журі конкурсу формується з фахівців фізичного виховання з числа науково-педагогічних працівників педагогічних, наукових установ та організацій (за згодою), представника обласної федерації футболу України, вчителів фізичної культури, які є переможцями або лауреатами всеукраїнських фахових конкурсів.
4.2. Кількість членів журі не повинна перевищувати семи осіб, але не менше п’яти осіб. Склад журі затверджується наказом департаменту освіти і науки за поданням інституту.
4.3. До складу журі не можуть входити особи, що є близькими особами учасників конкурсу. 4.4. Журі конкурсу: забезпечує збереження матеріалів, поданих на конкурс; забезпечує перевірку і оцінювання матеріалів, представлених на конкурс; заповнює оціночні відомості; визначає переможців в кожній номінації та абсолютного переможця обласного туру; забезпечує об’єктивність оцінювання під час проведення конкурсу.
4.5. Журі очолює голова, який має секретаря.
4.6. Голова журі: організовує роботу членів журі; проводить засідання журі; бере участь у визначенні переможців.
4.7. Відповідальний секретар журі: призначається з числа працівників Інституту; забезпечує ведення документації (протоколу засідань журі); бере участь у визначенні переможців; забезпечує систематизацію, збереження, оформлення і своєчасну доставку документації конкурсу до Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України.
V. Учасники конкурсу
5.1. Учасниками конкурсу можуть бути вчителі – громадяни України, які мають відповідну фахову освіту, викладають у загальноосвітньому навчальному закладі предмет «фізична культура» та мають стаж педагогічної роботи не менше п’яти років. Участь вчителів у конкурсі здійснюється на добровільних засадах.
5.2. Учасники конкурсу: можуть ознайомитись з результатами оцінювання та одержати пояснення щодо критеріїв та об’єктивності оцінки виконаних ними завдань, а також письмову відповідь у випадку виникнення спірних питань після завершення конкурсу; не можуть залучати до участі сторонніх осіб під час проведення конкурсних уроків.
VI. Визначення та відзначення переможців та лауреатів конкурсу
6.1. В обласному турі Всеукраїнського конкурсу визначаються: переможець у номінації «Кращий інноваційний урок фізичної культури»; переможець у номінації «Кращий урок фізичної культури з елементами футболу»; абсолютний переможець.
6.2. Переможці в номінаціях визначаються за сумою балів за результатами проведення відповідних конкурсних уроків. Абсолютним переможцем конкурсу вважається учасник, який набрав за результатами обласного туру Всеукраїнського конкурсу найбільшу кількість балів. Якщо один конкурсант стає переможцем в обох номінаціях, визначаються 2-е та 3-є місця.
6.3. Лауреатами конкурсу вважаються вчителі, які за рішенням журі визначені учасниками обласного туру Всеукраїнського конкурсу.
6.4. Абсолютний переможець конкурсу та переможці в номінаціях або призери (2-е та 3-є місця) нагороджуються дипломами відповідних ступенів та пам'ятними призами.
VII. Зберігання та публікація матеріалів, надісланих на конкурс
7.1. Матеріали, надіслані на конкурс, зберігаються до наступного конкурсу в Інституті, який здійснює формування відеотеки педагогічного досвіду вчителів фізичної культури та забезпечує популяризацію педагогічного досвіду учасників конкурсу.
7.2. Публікації матеріалів, надісланих на конкурс, здійснюються за письмовою згодою його учасників.
VIIІ. Фінансування конкурсу
Витрати на організацію та проведення конкурсу здійснюються в межах відповідних асигнувань, а також коштів, не заборонених законодавством.
 
Додаток 1 до Положення про обласний туру Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу»
Місце для фотокартки
ЛИСТ - П О Д А Н Н Я
загальноосвітнього навчального закладу _____________________________________________________________ (найменування загальноосвітнього навчального закладу) на вчителя фізичної культури _____________________________________ (прізвище, ім’я, по батькові) для участі в обласному турі Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу» Методичні розробки з теми ____________________________________________ ____________________________________________________________________
Теми конкурсних уроків: ______________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________
Дата народження _________________________
Стать ______________________
Місце проживання, контактні телефони: ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ Спеціалізація ________________________________________________________
Освіта ______________________________________________________________
Стаж педагогічної роботи _____________________________________________ Кваліфікаційна категорія ______________________________________________
Педагогічні та спортивні звання ________________________________________
Державні нагороди ___________________________________________________
Директор ЗНЗ ___________________ М.П. ____________ (дата)
Категорія: Фахові конкурси, виставки | Переглядів: 601 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz