Вівторок, 23.04.2024, 11:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 1 » Імідж — це мистецтво управляти враженням
21:36
Імідж — це мистецтво управляти враженням

27 листопада 2015 року  в КЗ «Булахівська ЗШ І – ІІІ ступенів» під керівництвом завідуючої Павлоградського РМК  Абабкової Н. Б.  відбувся районний семінар – практикум директорів шкіл на тему: «Імідж як ресурс інноваційного розвитку навчального закладу».

На семінарі були присутні в. о. першого заступника голови Павлоградської РДА Комаркова Л. М. та завідувач відділом освіти Муштат О. М. Метою семінару було сприйняття розуміння директорами того, що формування цілісного іміджу закладу – це певна система стратегічних дій керівника та педагогічного колективу як передумова виходу закладу освіти на якісно-новий рівень взаємин з громадськістю та  ознайомлення учасників семінару з досвідом роботи адміністрації  та педагогічних колективів Булахівської  ЗШ та Булахівського ДНЗ по  формуванню позитивного іміджу закладу в умовах соціально-педагогічного комплексу.

На порозі школи директорів  зустріла прес- служба Ради старшокласників, яка взяла інтерв’ю у всіх присутніх. У фойє учні та вчителі привітали гостей та  запросили до нашої шкільної родини. Директор школи Масловська Н. А. презентувала роботу школи по створенню позитивного іміджу, заступник директора з НВР Стрюченко Л. Г. – про роль методичної роботи у процесі формування позитивного іміджу. Завідуюча ДНЗ «Світлячок» Сподобаєва Л. І. ознайомила з роботою дитячого садка.

Потім учасники семінару переглянули фрагмент інтегрованого заняття з розвитку мовлення з використанням елементів методики М. Монтессорі, відвідали дитячі розвиваючі осередки та дефіле мод «Ми- креативні». У сільському народному історико – краєзнавчому музеї директори побували на засіданні клубів «Відродження» та «Кругозір», які готували черговий випуск шкільної газети «Острів знань» на тему: «Україна вишивана», де в подарунок одержали українські обереги- Берегині Булахівської школи, виготовлені керівником «Студії народних ремесел» Оксень В. Л. Після захоплюючої подорожі в давнину наші гості мали можливість поринути у сучасність, відвідавши панораму творчості «Ваша Величність Урок», де фрагменти уроків з англійської мови у 7 класі з використанням програмного забезпечення «Лінгафонний кабінет» показали вчитель іноземних мов Масловська Н. А. та з біології в 11 класі, з використанням «Кабінету біології»- вчитель біології і екології Соболь Н. В.

Члени шкільного самоврядування: екологічної спілки «Зелена планета» презентували кращі різновікові проекти шкільного наукового товариства «Інтелект», а саме: групові проекти учнів 3, 8 класів, індивідуальний проект з екології учениці 11 класу Підгори Альони. На виставці «Який учитель така і школа» були представлені педагогічні наробки вчителів та творчі роботи учнів. Цікаво пройшов психолого- педагогічний семінар у формі  зустрічі  за «круглим столом» на тему: «Робота з батьками. Попередження насильства в сім’ї». Проблему насильства над дітьми разом обговорювали: класні керівники, психолог, старшокласники, батьки та представники громадськості. Після плідної роботи учасники семінару переглянули відео сюжет «Наші гості», який створила  прес- служба Ради старшокласників.

Педагогічний колектив Булахівської школи висловлює подяку нашим постійним меценатам депутату районної ради Кондрачуку Сергію Вікторовичу та директору Агрофірми «Ісіда» Штонді Олегу Володимировичу за підтримку у проведенні семінару.

Сьогодні школа – це відкрита, взаємодіюча з багатьма соціальними інститутами соціально-педагогічна система, про яку все частіше говорять як про сферу послуг, вживаючи такі поняття, як конкурентоспроможність, освітня послуга, реклама. Імідж – це те, що організація сама про себе думає та бажає, щоб про неї так думали.

Але нам завжди треба пам’ятати головний постулат освіти, який відомий всім – навчити та виховати з маленької дитини компетентну молоду особистість, здатну до самоосвіти. Тому перспективною та конкурентоспроможною в сучасних умовах може бути тільки навчальний заклад, який повністю задовольняє замовників освітніх послуг – батьків,а саме:

  • школа — місце, де дитина оточена теплом і турботою;
  • школа, де дитину сприйматимуть як особистість;
  • школа — освітній центр, де вчителі створюють сприятливі умови для творчого розвитку учнів та надають якісні освітні послуги;
  • школа — соціальний інститут, де виховується громадянин світу;
  • школа — дитячий центр, де учень може реалізуватися в позаурочний час;
  • школа — навчальний заклад, у якому кожна оцінка або досягнення є результатом наполегливої співпраці педагогів і учнів та отримує  громадське  визнання.

Переконана, що імідж школи, керівника, учителя залежить від нас, нашої активності, ініціативності, працелюбності, наполегливості. Лише тоді школа буде привабливою, матиме свій неповторний образ. То ж бережіть свою неповторність!

Директор Булахівської ЗШ І – ІІІ ступенів

Н. А. Масловська

DSC05701DSC05726DSC05729DSC05753IMG_7879

Категорія: Семінари, фестивалі, конференції | Переглядів: 487 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz