Неділя, 12.05.2024, 05:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 16 » Калькулятор абітурієнта Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара
16:59
Калькулятор абітурієнта Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара розробив і впровадив новий програмний продукт – калькулятор абітурієнта, що допоможе швидко і легко обчислити бали для своїх абітурієнтів при виборі напрямів підготовки.

Серед нововведень цьогорічної вступної кампанії фахівці наголошують на двох, у яких варто розібратися абітурієнтам: вагові коефіцієнти сертифікатів ЗНО та пріоритетність при виборі ВНЗ.

Зауважимо, що вагові коефіцієнти сертифікатів ЗНО є різними на різних напрямах підготовки й у різних ВНЗ. Тобто 185 балів з української мови додасть різну кількість у кінцеву суму балів у рейтинговому списку з огляду на те, який напрям обрав абітурієнт.

Новий програмний продукт ДНУ ім. О.Гончара «Калькулятор абітурієнта» допоможе правильно обчислити бали у рейтинговому списку, враховуючи бали сертифікатів із урахуванням вагових коефіцієнтів та середнього балу атестату, при вступі на обрані напрями підготовки в університеті. Також «Калькулятор абітурієнта» запропонує перелік напрямів підготовки в ДНУ ім. О. Гончара, на які абітурієнт може подати заяву, враховуючи наявні у нього сертифікати, та обчислити бали на кожному з них. Таким чином, абітурієнт зможе скористатися шансом вступити як на давно омріяний напрям, так і на той, де його сертифікати матимуть найбільшу вагу.

Такий корисний програмний продукт розробив студент другого курсу факультету прикладної математики Дніпропетровського національного університету Костянтин Хабарлак під керівництвом завідувача кафедри обчислювальної математики та математичної кібернетики, кандидата фізико-математичних наук Лариси Коряшкіної. «Безперечною перевагою розробки є те, що «Калькулятор» має зручний, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, – наголошує завідувач  кафедрою. – Також цей програмний продукт буде використовуватися як абітурієнтами, так і членами приймальної комісії. Абітурієнтам «Калькулятор» дозволяє зменшити час обробки даних, надаючи за лічені секунди інформацію про усі напрями підготовки, за якими вони можуть брати участь у конкурсі. А членам приймальної комісії наш програмний продукт, по-перше, надає можливість оперативної перевірки вхідних даних, по-друге, на основі аналізу даних з «Калькулятора» швидко оцінити ймовірність вступу абітурієнта на певний напрям та дати поради вступникам».

Також фахівці запевняють, що розроблений програмний продукт є «гнучким» і може бути успішно адаптований у вищих навчальних закладах з аналогічною системою розрахунку вступних балів абітурієнта.

 

За інформацією Інформаційно-аналітичного агентства ДНУ ім. О. Гончара

Категорія: Події | Переглядів: 529 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz