Неділя, 12.05.2024, 00:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 9 » Національне-патріотичне виховання має пронизувати виховну і освітню діяльність навчальних закладів
23:01
Національне-патріотичне виховання має пронизувати виховну і освітню діяльність навчальних закладів

Павло Полянський: Національне-патріотичне виховання має пронизувати виховну і освітню діяльність навчальних закладів

9 квітня 2015 року в Міністерстві освіти і науки України під головування заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського відбулося засідання Головного штабу ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2015: Гетьманська Україна».

Під час засідання розглянуто питання готовності Міністерства освіти і науки до проведення ІІІ (Всеукраїнського) етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), пропозиції та зауваження до програми проведення третього етапу гри.
Заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський зазначив, що гра «Сокіл» («Джура») має проводитися в контексті виховної роботи в Україні та підкреслив важливість прийняття Колегією МОН Концепції національно-патріотичного виховання, особливо в умовах інформаційної війни. «В інформаційній війні освітні траншеї посідають важливе місце», - підкреслив Павло Полянський.

Як повідомив Павло Полянський, прийнята концепція матиме продовження у чіткому плані - дорожній карті, де національно-патріотичне виховання знайде конкретне відображення у навчальних програмах предметів, де, розглядаючи теми з того чи іншого предмету, здійснюватиметься національно-патріотичне виховання. «Зараз Національна академія педагогічних наук завершує роботу над методичним посібником, який не менш важливий, ніж сам текст концепції», - зазначив заступник Міністра.

Павло Полянський наголосив на тому, що не потрібно односторонньо підходити до національно-патріотичного виховання, спираючись лише на традиційно світоглядні українську мову, літературу або українознавство. Зокрема, національну самосвідомість можна виховувати і на прикладах досягнень українських вчених на уроках хімії, біології, фізики чи математика.

Заступник Міністра нагадав, що зараз у МОН працюють над розробкою нової програми предмету «Захист Вітчизни», що також має виховний напрямок. «Є стереотип, що коли виникає надзвичайна ситуація, то покликання жінки – винятково надання першої допомоги пораненим, а чоловіків - зі зброєю в руках боронити Україну», - зазначив Павло Полянський.

За словами заступника Міністра, не потрібно ділити дітей за статевою ознакою, бо сьогодні всі повиненні вміти надавати медичну допомогу та поводитися зі зброєю. Як зазначив Павло Полянський, необхідно подумати й над зміною назви цього предмету, що успадкована із попередньої епохи. 
Під час засідання заступник Міністра також наголосив на важливості посилення заходів безпеки не тільки під час супроводу дітей, а й таборування.

Директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Наталія Савченко зазначила, що транспортні перевезення, нагородження учасників та координація гри здійснюється центром та обласними його підрозділи. Підготовкою волонтерів-впорядників гри опікується Міністерство молоді та спорту України, що внесло цей захід в свій план діяльності та виділило кошти, Міністерство культури України, у свою чергу, сприятиме відвідуванню учасниками гри об’єктів культурних спадщин та організації виставок, концертів.

Слід зазначити, що Міністерством освіти і науки у січні 2015 року затверджено склад Головного штабу з підготовки III (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2015: Гетьманська Україна», у лютому було направлено лист обласним управлінням з рекомендаціями провести районно-міський етап впродовж 3-5 днів у І-ІІ декаді травня, обласні етапи – у ІІ-ІІІ декаді травня та І декаді червня, і розроблено методичні рекомендації щодо організації та проведення гри. ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2015: Гетьманська Україна» відбудеться 10-24 серпня 2015 року у містах та селах Чернігівської, Сумської та Полтавської областей.

Категорія: Офіційні документи | Переглядів: 374 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz