Неділя, 05.05.2024, 18:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 30 » Пам’яті героїв бою під Крутами
15:03
Пам’яті героїв бою під Крутами

Пам’яті героїв бою під Крутами

            29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.

            Саме цій даті були присвячені заходи, що пройшли в навчальних закладах Павлоградського району 27-29 січня 2015 року:  класні, виховні години, бесіди за темами: «Герої бою під Крутами», «На Аскольдовій могилі поховали їх…», «Пам’ятай про Крути», «Подвиг волі та нескореності», «Крути: найбільше важить слово правди», «29 січня – День пам’яті героїв Крут», «Крути: честь і трагедія», «Величний подвиг під Крутами», «Червоніє сніг  на полі…», «Пам’яті тридцяти: бій під Крутами», «Нам сурми не грали, коли ми вмирали».

             У 5 навчальних закладах проведено загальношкільні тематичні лінійки «Пам’яті героїв Крут», «Крути – наша слава, наша історія», «Крути: час вибору і слави», «Видатні українці: герої Крут», «Юні оборонці України».

             У бібліотеках всіх навчальних закладів оформлені тематичні виставки літератури та періодичних видань «Героїчний подвиг захисників станції Крути в історії України», «Герої боротьби за державну незалежність України», «29 січня – День пам’яті героїв Крут», «Волі народної дзвін».

             У Карабинівській ЗШ І-ІІІ ст. проведено конкурс рефератів серед учнів 10-11 класів на тему:  «Крути – символ національної честі і військової доблесті», в Богуславській ЗШ І-ІІІ ст. – урок-диспут «Уроки битви під Крутами і сьогодення». Круглий стіл «Крути: подвиг і трагедія» пройшов у Вۥязівоцькій ЗШ І-ІІІ ст.   Учні Межиріцької ЗШ І-ІІІ ст. №2 під керівництвом учителя  історії  Петухова Ю.В. підготували  усний журнал  «Юні оборонці

Батьківщини»,  випустили тематичну стіннівку і підготували електронну презентацію «Крути – символ національної честі і військової доблесті». У Привовчанській ЗШ І-ІІІ ст. проведено бібліотечний урок «В серцях людських не вмерли».  У Богуславській і Вербківській ЗШ І-ІІІ ст. організовано перегляд відеофільмів  про події 29 січня 1918 року та документального фільму «Бій відлунав», створеного 2008 року.    

           Крути, без сумніву, були, є і будуть, завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Минуть роки, минуть століття, та пам'ять про юнаків, які полягли під Крутами, не зникне. Не має права зникнути, адже без неї нема історії, нема народу, немає країни. Вона світитиме не тільки українцям, а й всім тим, хто готовий покласти своє життя в ім’я ідеї.

Нема любові понад ту,

Що окропила кров’ю Крути,

І ту гарячу кров святу

Народам світу не забути…  

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 589 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz