Субота, 04.05.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Павлоградський районний методичний кабінет

Меню сайту
Категорії розділу
Фахові конкурси, виставки [21]
Участь у конкурсах
Методика [45]
Методичні поради, розробки уроків
Офіційні документи [122]
Початок і закінчення навчального року
Семінари, фестивалі, конференції [42]
Проведення та участь у семінарах, фестивалях, конференціях, тренінгах
Події [292]
Свята, ювілеї, шкільні заходи
Накази, листи [23]
Офіційні документи
Учнівські олімпіади та конкурси [44]
Результати олімпіад та конкурсів
Корисні посилання
"Методичний портал". Нові публікації
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 10 » Рейтингове оцінювання ЗНЗ
17:02
Рейтингове оцінювання ЗНЗ

14 січня 2014 року, наказом Міністерства освіти і науки України № 33 затверджено Календарний план підготовки до запровадження рейтингового оцінювання загальноосвітніх навчальних закладів за результатами внутрішнього моніторингу їх діяльності, а також  відповідні методичні рекомендації.

Згідно з наказом у поточному році на базі Єдиної державної електронної бази з питань освіти проводитиметься дослідна експлуатація автоматизованої інформаційної системи моніторингу діяльності загальноосвітніх навчальних закладів України «Рейтинг» (АІС «Рейтинг»). Заходами передбачено підключення до ЄДЕБО місцевих органів управління освітою, формування реєстру шкіл, ліцеїв, гімназій та внесення інформації про їх діяльність для подальшої обробки та висвітлення через АІС «Рейтинг».

Пілотними для проведення такої роботи визначено загальноосвітні навчальні заклади та органи управління освітою трьох регіонів: Вінницької, Житомирської областей та м. Київ.

Нагадаємо, що в серпні 2013 року було затверджено Положення про національну систему рейтингового оцінювання загальноосвітніх навчальних закладів, яка створюється з метою сприяння забезпеченню державних гарантій рівного доступу до якісної загальної середньої освіти шляхом запровадження механізмів оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів та виявлення факторів впливу на надання ними освітніх послуг (наказ МОН від 01.08.2013 № 1059, зареєстрований в Мін’юсті 09.08.2013 за № 1362/23894).

Рейтинг загальноосвітніх навчальних закладів за результатами внутрішнього моніторингу їхньої діяльності є складовою цієї системи і може здійснюватись як на всеукраїнському, так і місцевому рівнях.

Нормативно-правове забезпечення, координацію роботи системи рейтингового оцінювання та міжнародне співробітництво в цій сфері здійснює МОН спільно з Державною інспекцією навчальних закладів.

Джерело: http://dinz.gov.ua/index/ua/material/440

Категорія: Офіційні документи | Переглядів: 496 | Додав: MetodRDA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Важливо
Календар
"Педагогічна преса" Освітній портал
Корисні посилання
Останні фото
Особисті блоги педагогів
Цікавинки

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz